torsdag 24 september 2009

Gott i gott

Här kommer lite recept på snittar:

Mer arbetade och lyxiga snittar: MiniråbiffarGoda små råbiffar på mörkt bröd toppade med stenbitsrom eller löjrom.4 portioner75 gram nötfärs30 gram stenbits- eller löjrom4 skivor mörkt grovt bröd, typ pumpernickelStämpla ut små runda bröd ur bröden. Ca 4 på varje bröd. Forma färsen i samma rundel till rundlar i samma storlek och lägg på brödet. Klicka ut rom på råbiffen. Garnera ev. med finhackad gräslök. RäksnittarGoda små räksnittar på ljust bröd med stenbitsrom eller löjrom.4 portioner60 gram skalade räkor2 hackade ägg6 msk majonnäs0,5 rödlök1 tsk citronsaft30 gram stenbits- eller löjrom4 skivor ljust bröd, typ rostbrödlite smör att steka iHacka räkorna och löken. Blanda med majonnäs, citronsaft och rom. Stämpla ut små runda bröd ur bröden. Ca 4 på varje bröd. Stek dem gärna i lite smör innan. Klicka ut räkröran på bröden. Garnera ev. med finhackad gräslök.

Ett grymt citat från en skön snubbe: "När jag var liten var jag liten"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar